Renasterea limbii ruse

Limba rusa nu mai este limba marelui bloc comunist URSS, ci a devenit, in ultimele doua decenii de progres economic si noi deschideri politice, o limba cautata la nivel international. Mai exact, Rusia este o putere internationala influenta, mereu in cautare de specialisti in toate domeniile, care pledeaza tot mai mult pentru o „Uniune Eurasiatica“.
Cunoscatorii de limba rusa, de la traducatori si interpreti la programatori si manageri, sunt foarte bine platiti, iar daca, pe langa rusa mai cunosti si engleza, ar trebui sa stii ca USA si Uniunea Europeana au identificat rusa ca „limba prioritara“, iar agentiile UE si ale guvernului american ofera pozitii extrem de bine platite cunoscatorilor.
Iar daca vrei sa devii specialist in aviatie, siderurgie, automobile sau alt domeniu la fel de tehnic, prezenta limbii ruse printre aptitudinile din CV este aproape obligatorie. Daca nu te-ai hotarat inca sa urmezi cursul de limba rusa pe care il organizam, iti prezentam in continuare cele mai importante motive pentru invatarea celei mai vorbite limbi slave, limba rusa.

Alexeev Fedor - The Red Square in Moscow

1. O pozitie/slujba/profesie bine platita
In ultimii ani, piata Rusiei a intrat intr-un proces de globalizare si expansiune fara precedent in istoria mondiala. Ca sa lucrezi eficent cu firmele rusesi si sa promovezi rapid pe scara ierarhica, cunoasterea limbii ruse intra in fisa postului.
Pentru cei care doresc o cariera in stiinta si tehnologie, este bine de stiut ca, dupa limba engleza, limba rusa ocupa locul secund la numarul de publicații in domeniul științelor, mai ales in chimie, fizica, geologie, matematica si științe biologice, dar are o traditie impresionanta si in programare, inginerie software, precum și tehnologia informației.
Mai mult, statistic vorbind, programatorii, traducatorii si interpretii cunoscatori ai limbii ruse sunt platiti mai bine decat cunoscatorii limbilor europene de circulatie, in cazul carora concurenta este acerba.

2. O afacere de succes cu parteneri rusi
Poate ca ai auzit de oportunitatile oferite de extinderea afacerilor pe piata vecinilor rusi, iar pentru o extindere de succes, invatarea limbii ruse a potentialilor clienti este absolut obligatorie.
Comunicarea cu partenerii rusi in limba lor materna i-ar putea impresiona ti-ar putea inlesni multiple conditii favorabile de negociere si contractare, precum si o cunoastere aprofundata a pietei si a clientilor.

 

3. O tara fascinanta ce merita vizitata
Zeci de milioane de straini viziteaza anual Rusia, care este o țara fascinanta și exotica, cu un teritoriu vast si o mulțime de oportunitați sa te bucuri de stațiuni cu plaje spectaculoase, sa vizitezi taigaua cu animale salbatice unice in lume și locuri neexplorate in Extremul Orient rusesc sau sa te bucuri de zecile de atractii turistice ale Moscovei.
Datorita vastitatii sale, Rusia este tara in care „soarele nu apune niciodata”, caci rusii din est se trezec cand cei din vest se pregatesc de culcare. Cunoasterea limbii ruse, chiar si la nivel mediu,  iti poate asigura deschiderea catre oameni fascinanti si o lume complet diferita de cea occidentala – conditii esentiale pentru o experienta turistica memorabila.

 

4. O cultura unica in lume
Cine nu a auzit de baletul rusesc, de muzica lui Ceaikovski, de filmele lui Tarkovski sau de literatura ce reflecta sufletul rus de o profunzime aparte?
Rusia este leaganul unei tradiții originale in domeniul artelor. Baletul, teatrul, cinematografia, literatura, muzica, artele vizuale sunt doar cateva dintre domeniile in care artistii rusi exceleaza de secole.
Scriitori precum Tolstoi, Dostoievski sau Soljenitiin, poeti precum Puskin sau Esenin, dramaturgi precum Cehov sau Gogol fac de mult parte din valorile universale. Citirea lor in original iti poate imbogati cultura si spiritul in feluri nebanuite…

Tchaikovsky: Swan Lake – The Kirov Ballet

Daca te-am convins deja despre avantajele limbii ruse, te asteptam la cursurile de limba rusa in format individual sau grupe dedicate. In functie de necesitatile tale poti studia limbaj general sau specializat (de afaceri, tehnic, medical etc). Profesorii nostri entuziasti si bine pregatiti profesional si pedagogic iti vor deschide o noua lume !

Daca ai mai studiat limba rusa poti sustine gratuit testul online pentru limba rusa !

Leave a Reply