Lista completa cu verbele neregulate in limba germana

Crystal Mind organizeaza noi grupa colective pentru cursul de limba germana autorizat ANC cu diploma recunoscuta in Romania ai EU. Click pentru detalii.   In limba germana exista aproape 200 de verbe neregulate sau tari (starke Verben). Pentru cei care…

Curiozitaţi ale Limbii Române

Ştiaţi că în limba română există cuvinte care conţin peste 30 de litere sau că limba noastră este singura limbă europeană în care se poate face o propoziţie formată din 5 cuvinte care conţin doar vocale? Cele mai lungi cuvinte…

jignit sau jicnit

Corect este jignit (cel care a suferit o jignire) jignire =  insultă, ofensă a jigni – a atinge pe cineva în onoarea sau în demnitatea sa; a aduce un prejudiciu Exemplu: Corect: Am fost jignit de un coleg. Greşit: Am…

anuar sau anual

Ambele forme sunt corecte, au însă înțeles diferit –  sunt paronime. anuar – publicație periodică anuală care prezintă activitatea unei instituții anual – care are loc o dată pe an; care durează un an; care revine în toți anii; care…

obișnuit sau obijnuit

Corect este “obișnuit“ (care se face, se întâmplă sau se întâlnește în mod regulat)   Exemplu: Corect: M-am obișnuit să mănânc multe fructe. Greşit: M-am obijnuit să mănânc multe fructe.   Vino și tu la cursul de limba română pentru…

literar sau literal

Ambele forme sunt corecte, au însa înțeles diferit, sunt paronime. literar – care se referă la literatură. Limbă literară – aspectul cel mai corect al unei limbi literal – întocmai cum e scris în text, cuvînt cu cuvînt, literă cu…

funcțional sau funcționar

Ambele forme sunt corecte dar au înțeles diferit. funcțional – care funcţionează funcționar – persoană care ocupă o funcție publică, îndeplinește o muncă cu caracter administrativ   Exemplu: Corect: Laptopul meu este acum funcțional. Azi am găsit la ghișeu un funcționar…

Dragobete – 24 Februarie

De cand a inceput si la noi moda cu Valentine’S Day ne-am adus aminte ca pe vremuri aveam propria sarbatoarea a indragostitilor, pe 24 februarie – DRAGOBETE! Desi sunt mai multe controverse cu privire la originile acestui cuvant mai multi…

biscuit sau biscuite

Corect este “biscuit“ la singular și “biscuiți” la plural.   Exemplu: Corect: Am luat un biscuit din pachetul tau. Am cumpărat mai multe feluri de biscuiți. Greşit: Am luat un biscuite din pachetul tau.   Vino și tu la cursul…