Standardul Europass – Clasificarea nivelurilor limbilor straine

In ultima vreme toate CV-urile sunt facute dupa modelul Europass; de asemenea cand trebuie sa iti treci nivelul de limba o faci urmand acelasi model.

Ce este de fapt Europass-ul?

Este un portofoliu personal pe care cetatenii il pot utiliza in mod benevol, atunci cand intentioneaza/planuiesc sa se inscrie intr-un program de educatie si/sau pregatire sau doar atunci cand sunt in cautarea unui loc de munca si vor sa castige experienta in strainatate.

Acest portofoliu cuprinde cinci documente/acte precum:

-CV-ul Europass

-Pasaportul de limba Europass

-Suplimentul de diploma

-Suplimentul de certificat de formare profesionala

-Mobiliate Europass

Standardul Europass este sustinut de catre o retea a centrelor Nationale Europass.

De fapt, acest standard reprezinta un certificat/atestat care dovedeste/atesta cunostintele tale si “exprima ceea ce ai de transmis” intr-un mod plauzibil si usor de inteles in Uniunea Europeana.

In plus, pasaportul lingvistic este aplicabil la toate cele 23 de limbi vorbite in UE (bulgara,ceha,daneza,olandeza,engleza,estona,finlandeza,franceza,germana,greaca

irlandeza,italiana,letona,lituaniana,malteza,poloneza,portugheza,romana,slovaca, slovena,spaniola, suedeza, maghiara).

 

lb str cmaCrystal Mind urmareste Standardul European EUROPASS care imparte limbile europene in 6 niveluri:

 

A1 si A2 – incepator

B1 si B2 – mediu

C1 si C2 – avansat.

 

 

Fiecare nivel necesita ca studiu intre 1 si 3 module a 42 ore, in functie de motivarea si implicarea cursantului, de disponibilitatea acestuia pentru studiu suplimentar, de ritmul de invatare si asimilare etc.

Intrucat este mai usor de identificat nivelul de limba standardul tinde sa fie utilizat si pentru alte limbi straine care nu fac parte din lista de mai sus.

Aici gasiti o descriere amanuntita a competentelor pe care trebuie sa le detineti pentru fiecare nivel in parte: http://www.limbistraine.eu/resurse/Clasificarea_nivelurilor_limbilor_straine.pdf

 

 

Vrei sa te anuntam pe email cand publicam un nou “Tip of the day”? Aboneaza-te in formularul din partea stanga a paginii !