Regatul Tarilor de Jos si limba neerlandeza

Multi oameni se refera la intrega tara cu numele de Olanda. Acest lucru nu este corect.

Numele corect al tarii nu este Olanda ci Regatul Tarilor de Jos. Olanda de Nord si Olanda de Sud reprezinta doar 2 provincii din cele 12 europene care impreuna cu alte 3 insule din Caraibe formeaza statul numita Regatul Tarilor de Jos.

Regatul Tarilor de Jos este format din:

  • 12 provincii europene:  Brabantul de Nord, Drenthe, Flevoland, Frizia, Gelderland, Groningen, Limburg, Olanda de Nord, Olanda de Sud, Overijssel, Utrecht si Zeelanda.
  • 3 insule in Caraibe: Bonaire, Sint Eustatius, Saba

Netherlands_map_large

De multe ori folosim denumirea de Olanda si pentru ca cele mai mari si importante orase se afla in provincia Olanda (Amsterdam, Roterdam sau Haga) iar numele echipei de fotbal este Olanda.

Trebuie sa stii ca locuitorii din alte provincii sunt uneori deranjati cand li se spune ca tara lor este Olanda, iar ei sunt olandezi (corect este neerlandezi).

De asemenea numele corect al limbii vorbite in Regatul Tarilor de Jos este neerlandeza (nu olandeza).

 

Prin comparatie, este ca si cand intreaga noastra tara ar fi numita Transilvania sau Moldova in loc de Romania, iar cineva care locuieste in Craiova ar fi considerat moldovean.

 

Hai la cursurile de limba neerlandeza organizate de Crystal Mind si vei afla multe informatii utile despre cultura si obiceiurile acestei tari !

Leave a Reply