Skype și limbile străine – avantaje și dezavantaje

Skype și limbile străine – avantaje și dezavantaje

În era calculatoarelor și a internetului, programe de comunicare precum Skype, ce ne permit să vorbim cu persoane aflate pe cealaltă parte a globului, devin din ce în ce mai utile. În acest articol veti gasi cateva din avantajele și dezavantajele utilizării Skype în scopul de a învăța o limbă străină.

In primul rând, avantajul principal este viteza comunicării. Acest program ne permite să începem o conversație imediat, fără a trebui să ne deplasăm din propria casă.Cu totii stim cat timp poti pierde in trafic sau cautand un loc de parcare ori asteptand metroul. Astfel, devine evident și un al doilea avantaj: confortul. Skype ne permite să învățăm o limbă străină fără a ne părăsi zona de confort. Acesta poate fi un lucru foarte important pentru persoanele care învăță mai ușor atunci când se simt in elementul lor. Această metodă de comunicare are si un al treilea avantaj: deschide oportunități largi, prin abilitatea profesorului de a împărtăși studenților materiale în format electronic rapid și fără costuri suplimentare.

Bineînțeles, exista și mici dezavantaje. O problema poate fi lipsa interacțiunii față în față care adesea înlesnește procesul de învățare. Din fericire, Skype permite utilizatorilor care dispun de un webcam să poarte și conversații video.

Un alt mic dezavantaj este faptul că Skype necesită o conexiune internet cât de cât buna pentru a funcționa într-un mod adecvat. Totuși, obținerea unei conexiuni bune de internet este foarte ușoară și deloc costisitoare, ceea ce anulează in principiu acest dezavantaj.

În concluzie, Skype este un program util, interactiv ce înlesnește învățarea unei limbi străine prin abilitatea de a comunica rapid și fără efort cu profesorii, din confortul propriei case.

Aveti nevoie de :

  • calculatoar
  • conexiune buna la internet
  • Skype ID
  • casti/camera web
  • si evident sa ne contactati! Avem traineri pentru o varietate de limbi straine care va pot livra cursuri via skype http://www.limbistraine.eu/cursuri-online-skype.php